MENIU

Ce ceaiuri trebuie să consumi în funcție de grupa de sânge

Ce se întâmplă dacă bei ceai de chimen în fiecare zi

Află ce tip de ceai ți se potrivește, în funcție de grupa de sânge.

Ceaiul este considerat ca fiind o băutură cu efecte benefice pentru sănătate, iar efectele sale depind și diferă în funcție de grupa sanguină.

Astfel, grupa sanguină 0 este prin definiție „carnivoră”. Dacă ai această grupă, se recomandă să eviți consumul de lapte, leguminoase și gluten. Sortimentele de ceai recomandate pentru această grupă de sânge sunt cele pe bază de gălbenele, ceai verde, ghimbir, mușețel și ginseng.

Dacă ai grupa sanguină A, ești extrem de emotiv și analitic, dar și mult mai sensibil la stres. De regulă, ai nivelurile mai crescute de cortizol, hormonul stresului, pe care corpul tău îl produce în cantități mai mari ca răspuns la situațiile de stres. Ceaiul recomandat este de sunătoare, mentă, iasomie, coada șoricelului și cimbru.

În cazul în care ai grupa sanguină B, de obicei ai un metabolism mai lent, ești mai predispus la boli autoimune, probleme de îngrășare, letargie, oboseală cronică și tulburări de somn. Ceaiul perfect pentru tine este acela de soc, salvie sau ceai verde.

Potrivit floaredetei.ro, dacă ai grupa sanguină AB, ești foarte intuitiv, cel mai puțin predispus la stres, dar ai un libido scăzut. Recomandat este să te concentrezi pe sortimente de ceai de busuioc, urzici, ovăz.