MENIU

Ce ceaiuri să bei, în funcţie de grupa ta de sânge. Care sunt cele benefice şi cele fără efect

Ceaiul este o băutură sănătoasă, pe care ar trebui să o consumi cu încredere mai ales în timpul iernii. Vezi care este ceaiul care ți se potrivește, în funcție de grupa de sânge.

Grupa de sânge 0

Oamenii cu grupa de sânge 0 ar trebui să evite laptele și glutenul, potrivit mycentralhealth.com. Fac față foarte bine stresului, însă pot avea probleme cu acidul gastric. Din această cauză, cele mai indicate ceaiuri sunt din ghimbir, ginseng, ceai verde, pătrunjel și măceșe. Dacă acestea sunt plantele benefice pentru ei, cele pe care ar trebui să le evite sunt aloe, sunătoare sau mătase de porumb.

Grupa de sânge A

Persoanele care au grupa de sânge A sunt foarte emoționale și analitice. Se stresează foarte ușor, de aceea au niveluri mari de cortizol, hormonul stresului. Pentru ei este recomandat ceaiul de iasomie, coada șoricelului, gălbenele, cimbru, măceșe sau sunătoare. De evitat este ceaiul din măcriș și mătase de porumb.

Grupa de sânge B

Dacă intri în această categorie, ai un metabolism lent, ești predispusă la boli autoimune, probleme de greutate, oboseală cronică și insomnii. S-ar putea să fii o fire letargică și să te simți frecvent lipsită de energie. Ai un sistem digestiv rezistent, dar sistemul tău imunitar nu face față în cazul infecției cu bacteria E.coli. Ar trebui să bei ceai verde, de păpădie, mentă și cimbru. Nu îți face bine ceaiul de lumânărică sau de tei.

Descoperă mai multe pe Unica.ro.

Mai multe articole despre:
ceai ceai grupă de sânge ceaiuri benefice