MENIU

Ce ce arbori exotici a înlocuit o primărie din Constanţa banalii plopi

Decizie îndrăzneaţă a primarului din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, care a hotărât să înlocuiască tradiţionalii plopi sau corcoduşi cu arbori ginkgo biloba. Primii 50 de copăcei au fost deja plantaţi în parcul primăriei şi în curtea bisericii. Frunzele de ginkgo biloba sunt cunoscute pentru efectele terapeutice, lucru care însă nu i-a impresionat pe localnici.

Primăria Nicolae Bălcescu din Constanţa a cumpărat arborii ginkgo biloba în urmă cu câteva zile. A cheltuit două mii de lei pe 50 de copăcei, care au și fost plantați în comună.

'Ne-am propus ca în fiecare primăvară să diversificăm copacii și florile de pe raza comunei, mai ales că Dobrogea se caracterizează prin salcâmi și corcoduși. Acum încercăm cu ginkgo biloba, cu 50 de copăcei, să vedem care este evoluția. Dacă totul va fi ok, îi vom multiplica', a precizat Toni Consferenț, șef al Direcția Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Nicolae Bălcescu, conform reporterntv.ro

În vară, când vor da primele frunze, parcul primăriei și curtea bisericii vor mirosi frumos a ginkgo biloba, sunt încrezători cei care i-au cumpărat.

'Și în anii trecuți Primăria ne-a ajutat cu plantarea de flori și pomi ornamentali în curtea bisericii, însă anul acesta ne surprinde în mod plăcut cu un nou soi de pomi care, dincolo de caracterul ornamental, are și fructe benefice pentru sănătate', spune preotul paroh Ignat Nicolae Pantelomin.

Localnicii nu sunt prea încântați de ideea primarului. Nici nu au auzit vreodată de proprietățile terapeutice ale arborilor, d-apoi să-i vadă pe viu.

'Nu am auzit de așa ceva', spune un localnic.

Mai multe articole despre:
Constanţa plopi ginkgo biloba arbori exotici