MENIU

Ce caută Dăncilă în Oman și Qatar. Avertisment de la Bruxelles

Viorica Dancila, vizite repetate în Orientul Mijlociu

Premierul Viorica Dăncilă a început, sâmbătă, o vizită oficială în zona Golfului, la Muscat, în Sultanatul Oman, respectiv la Doha, în Statul Qatar, potrivit unui comunicat al Guvernului. Au apărut și primele imagini de la sosirea în Oman, unde Dăncilă va sta 3 zile.

Premierul român Viorica Dăncilă şi delegaţia ei au ajuns sâmbătă în Oman pentru o vizită de trei zile, relatează cotidianul Muscat Daily în ediţia sa online.

Oficialii români au fost întâmpinaţi la sosire de Sayyid Badr bin Hamad bin Hamoud al Busaidi, secretar general în Ministerul Afacerilor Externe, de Dr. Madeeha bint Ahmed bin Nassir al Shaibaniyah, ministru al educaţiei, şi de Saud bin Hilal al Busaidi, ministru de stat şi guvernator al Muscat.

Au mai fost de faţă Ahmed bin Salim Ba'omar, ambasadorul Omanului în Italia, şi Mihail Coman, ambasadorul României în Oman, potrivit sursei citate.

Premierul român este însoţit de ministrul de externe Teodor Meleşcanu, ministrul agriculturii Petre Daea, ministrul sănătăţii dr. Sorina Pintea, de Ramona Mănescu, membru al Parlamentului European, şi de alţi oficiali.

Europarlamentarul român Cristian Preda o avertizează pe Dăncilă că "nu are, probabil, toate datele situației geopolitice în care e împinsă"...fiind vorba de un teritoriu minat.

"Vă întrebați probabil ce caută Dăncilă în Oman. În opinia mea, e o urmare a lobby-ului care a vizat-o pe când era membră a PE. Dar în Qatar? E oare vorba despre susținere pentru axa Istanbul-Doha împotriva saudiților? Nu sunt convins că Dăncilă are toate datele situației geopolitice în care e împinsă...', a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Viorica Dăncilă, vizită în Oman și Qatar. Ce face premierul timp de 6 zile în zona Golfului

În perioada 3-8 noiembrie 2018, Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială în zona Golfului, la Muscat, în Sultanatul Oman, respectiv la Doha, în Statul Qatar.

"Turneul Primului Ministru în cele două state urmărește consolidarea, la cel mai înalt nivel guvernamental, a dialogului politic bilateral și a cooperării economice și sectoriale, interacțiunea pragmatică cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului reprezentând un obiectiv distinct de politică externă asumat prin Programul de Guvernare 2017-2020", se spune în comunicatul Executivului.

Agenda segmentului omanez al vizitei include întrevederi cu Alteța Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al Said, vice - prim-ministrul Consiliului de Miniștri al Sultanatului Oman, miniștri ai Cabinetului, precum și participarea la un Forum de afaceri care va reuni membri ai Cabinetului, președinții Camerei de Comerț și Industrie, al Autorității Zonei Economice Speciale Duqm, al Autorității Publice pentru Promovarea Investițiilor și Dezvoltarea Exportului, precum și a 20 de companii omaneze de prestigiu, interesate de oportunitățile de afaceri din România.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă