MENIU

Ce boli SE AGRAVEAZĂ în sezonul rece

Ce boli SE AGRAVEAZĂ în sezonul rece

Toamna aduce cu ea fluctuatii mari de temperatura si schimbari ale presiunii atmosferice, umiditate, dar si limitarea optiunilor alimentare si in ceea ce priveste produsele proaspete.

Toti acesti factori - corelati cu o imunitate scazuta - pot favoriza aparitia bolilor de sezon sau agravarea bolilor deja existente in organismul nostru.

Asa ca astazi medicii imunologi iti explica cele mai frecvente boli care se agraveaza in sezonul rece, pentru ca tu sa fii pregatita inainte ca aceste afectiuni sa te afecteze:  

1. Astmul si afectiunile alergice

Toamna este un sezon propice alergiilor si astmului, dar si o perioada in care apare acutizarea simptomelor sinuzitei si rinitei cronice. Inhalarea anumitor substante cu efect alergen, precum polenul, praful sau mucegaiul duce la intensificarea manifestarilor specifice astmului asociate cu reactiile alergice.

"Aproape orice astmatic va resimti in aceasta perioada dificultati respiratorii dupa depunerea de efort in aer rece sau dupa inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice. De asemenea, se vor confrunta cu crize de stranut si tuse, incordare a pieptului si dispnee (respiratie scurta) sau tahipnee (respiratie rapida).

Vremea rece sau fluctuatiile de temperatura ne pot lua uneori prin surprindere toamna si pot conduce la aparitia gripei sau bronsitei, in special in cazul persoanelor astmatice. Pentru a evita aceste simptome, este recomandat ca pacientii care se confrunta cu astfel de probleme sa stea departe de polen, spori sau fragmente de mucegai sau animalele de companie", explica Dr. Tania Bejan, medic imunolog.

Citeşte mai mult pe feminis.ro

Mai multe articole despre:
boală astm răceală