MENIU

Ce au descoperit medicii în stomacul unui pacient care suferea de constipaţie de ani întregi

Medicii chinezi au scos aproape 13 kilograme de fecale din stomacul unui bărbat care suferise de constipație ani întregi. Chirurgii au fost nevoiți să tăie și 76 de centimetri din colonul pacientului. 

Tanărul de 22 de ani era tot timpul constipat din cauza unei bolii Hirschsprung, o anomalie congenitală caracterizată prinț-o obstrucție funcțională parțială, cauzată de absența celulelor ganglionare din plexurile nervoase situate la nivelul peretelui intestinului gros.

Celulele ganglionare de la acest nivel sunt implicate în controlul propulsiei normale a resturilor alimentare de-a lungul intestinului gros. În boală Hirschsprung (BH) musculatură intestinală nu se contracta normal determinând obstrucția evacuării materiilor fecale, infecție, inflamație și constipație cronică, scrie doctorulzilei.ro.

Stomacul pacientului înainte de operație arăta ca al unei femei insărcinate în nouă luni din cauza constipației pe care o trata cu laxative, însă acestea erau doar o soluție de moment. Intervenția chirurgicală a durat trei ore, iar medicii au fost nevoiți să tăie 76 de centimetri din colonul pacientului.

Mai multe articole despre:
operaţie constipaţie boala Hirschsprung