MENIU

Ce au cerut angajații Dacia care au ieșit joi în stradă la Mioveni

<p>Angajaţii Dacia au protestat &icirc;mpotriva &icirc;ncetinelii de construcţie a autostrăzii Sibiu - Piteşti</p>

In centrul orasului Mioveni s-a desfasurat un miting de protest fata de faptul ca autostrada Sibiu-Pitesti, atat de necesara uzinei Dacia, nu pare sa devina realitate. Premierul Victor Ponta a sfatuit liderii sindicali de la Dacia sa termine cu protestele daca nu vor sa ramana de tot fara loc de munca.

Angajatii au inceput sa se stranga de la 12.30 si mitingul s-a terminat in jurul orei 14.00, la el participand cateva mii de oameni, potrivit HotNews.

Sindicalistii au avertizat ca protestele se vor radicaliza si a fost huiduit atat premierul Ponta, cat si presedintele Iohannis. Anterior, seful Dacia a avertizat ca autostrada este foarte necesara, in caz contrar putand fi luate masuri radicale.

Neputinta Romaniei in constructia de autostrazi devine o problema grava pentru toti marii exportatori si constituie un mare dezavantaj pentru tara.

Nicolae Pavelescu, liderul sindicatului de la Dacia, sindicat care a organizat mitingul, a atentionat de la balconul Casei de Cultura ca muncitorii vor merge in Bucuresti daca Guvernul va continua sa minta in privinta autostrazii.

Prim-ministrul Victor Ponta, dar si presedintele Klaus Iohannis au fost apostrofati. Printre altele, s-a strigat Jos Ponta!, Jos Iohannis! si Jos Guvernul! Iohannis, uita-te si la constructorii de automobile! Ai nevoie de ei!, a spus Pavelescu. Premierul Ponta a fost facut mincinos, iar PSD, avertizat ca la alegerile viitoare nu va mai "pupa" voturi in Mioveni, scrie publicatia epitesti.ro.

"Hai sa fim seriosi, daca o mai tin in mitinguri, atunci se va muta producatia in Maroc. Fac un apel la liderii de sindicat - stiu care e nivelul salariilor de acolo si ce e mai bine pentru noi - sa fie rezonabili pentru ca, altfel, Dacia are si o alta varianta, anume Maroc", a avertizat premierul.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta miting Dacia Mioveni miting de protest