MENIU

Ce a înțeles Dan Barna din deciziile CCR de miercuri. Atac la Iohannis

<p>Dan Barna</p>

Alegerile anticipate reprezintă singura soluție - acesta este mesajul de la CCR pe care liderul USR Dan Barna l-a decriptat din deciziile de miercuri ale Curții cu privire la numirea miniștrilor interimari în Guvernul Dăncilă.

Dan Barna îi critică atât pe Viorica Dăncilă, cât și pe Klaus Iohannis în disputa tranșată azi de Curtea Constituțională.

Lui Iohannis, Dan Barna îi arată că amânările președintelui nu au rezolvat nimic. "O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral", spune Barna.

Despre fuga lui Dăncilă de Parlament șeful USR spune că "e rușinos pentru PSD și dăunător pentru țară":

"Deciziile de azi ale Curții Constituționale arată că, pentru soluționarea crizei politice, nu e altă soluție decât plecarea guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

Faptul că doamna Dăncilă a amânat la nesfârșit prezentarea în Parlament așteptând să fie obligată de o decizie a Curții e rușinos pentru PSD și dăunător pentru țară.

Pe de altă parte, decizia care silește președintele să numească miniștrii interimari ne arată că tot ce a obținut până acum domnul Iohannis nu a fost decât o amânare care n-a ajutat la nimic. O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral.

Partidele de opoziție trebuie să facă repede primul pas - depunerea moțiunii de cenzură. Fac și pe această cale un apel. Acest guvern trebuie să plece, această criză trebuie să înceteze", a scris Dan Barba pe pagina sa de Facebook.

Judecătorii CCR au admis parţial sesizarea premierului privind conflictul dintre Guvern și președinte. În consecinţă, Iohannis este obligat să numească de îndată miniştrii interimari. Pe de altă parte, Dăncilă nu scapă de votul în Parlament.

Mai multe articole despre:
CCR Dan Barna