MENIU

Oprea, chemat la audieri săptămâna aceasta. Șoferul și aghiotantul au dat explicații Parchetului

Magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul București i-au audiat pe membrii coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, coloană din care a făcut parte și Bogdan Gigină în tragica seară, de săptămâna trecută, atunci când acesta și-a pierdut viața după ce căzut cu motocileta într-o groapă de pe strada Știrbei Vodă, din Capitală. Potrivit unor surse judiciare, șoferul ministrului de Interne și aghiotantul acestuia s-au prezentat în fața instanței pentru a da explicații. Mai mult, spun aceleași surse, Gabriel Oprea va fi chemat la audieri în cursul acestei săptămâni, la Parchetul Capitalei.

UPDATE: Audierile s-au terminat de puțin timp. Atât șoferul ministrului de Interne, cât și aghiotantul acestuia au adus informații importante pentru procurori, a relatat corespondentul Realitatea TV.

UPDATE: Gabriel Oprea va fi chemat la audieri în cursul acestei săptămâni, potrivit unor surse judiciare. Ministrul de Interne va trebui să explice în detaliu unde a fost în seara de 20 octombrie şi dacă a folosit legal coloana oficială, atunci când a avut loc accidentul.

UPDATE: Gabriel Oprea nu va fi audiat în Comisia de Apărare a Senatului, după ce Opoziția a pierdut la voturi, cu 3 la 6. Vicepremierul nu va da explicații nici în fața Comisiei de Abuzuri a Senatului. Săptămâna viitoare, Senatul va dezbate o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, care va fi chemat să dea explicații pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Același lucru îl va face și Victor Ponta, la "Ora prim-ministrului", iar zilele următoare liberalii vor cere și o comisie de anchetă.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Parchetul General a primit toate documentele necesare de la MAI pentru desfășurarea anchetei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Șoferul lui Gabriel Oprea, care a condus mașina vicepremierului în seara de 20 octombrie, atunci când polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața într-un accident tragic, este audiat de magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Potrivit unor surse judiciare, la magistrații îl audiază și pe aghiotantul lui Gabriel Oprea.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parchetul a anunţat, duminică, că a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, mort într-un accident rutier în timp ce conducea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea.

În dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Până în prezent, informează un comunicat de presă, au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat.

Anterior, la Parchetul General au dat explicații și muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și martori oculari aflați în zonă.

Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Până în prezent au fost furnizate parţial informaţiile solicitate.

A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.