MENIU

„Cazul Piedone”, după câștigarea Sectorului 5, analizat la Realitatea PLUS. Miron Mitrea: Un politician cu foarte multă experiență, campanie în social-media și a fost mult în stradă

Cristian Popescu „Piedone”

Miron Mitrea a analizat luni seară, la Realitatea PLUS, victoria de la Sectorul 5 a lui Cristian Popescu „Piedone”, condamnat în primă instanță în dosarul „Colectiv” la opt ani și jumătate de închisoare.

 

„Piedone este un politician cu foarte multă experiență și este probabil unul dintre cei mai buni politicieni de stradă din câți am cunoscut. El s-a lansat la Sectorul 6 când era inspector, ținea cu oamenii. A fost ales la Sectorul 4 și a câștigat. Și a fost un primar foarte bun. Nu vreau să comentez condamnarea lui in dosarul „Colectiv”. (...) Este un candidat foarte bun, campania a fost făcută în social-media, dar a fost mult în stradă. Și uite că a reușit să câștige. În Sectorul 5 a funcționat, nu cred că funcționa în Sectorul 1. Bravo lui Piedone”, a comentat Miron Mitrea victoria lui Cristian Popescu „Piedone” la Primăria Sectorului 5.

Pe de altă parte, Miron Mitrea a spus că, în cazul în care se va menține condamnarea din primă instanță în dosarul „Colectiv”, de opt ani și jumătate de închisoare pentru „Piedone”, „vor fi noi alegeri la Sectorul 5”.

În același timp, jurnalista Anca Alexandrescu, realizator Realitatea PLUS, a vorbit despre „tupeul” de a se înscrie în cursa pentru primărie a lui Popescu „Piedone”.

„Sectorul 5 este aparte față de restul Bucureștiului. (...) Culmea, de data aceasta Piedone nu a câștigat pentru că a dat, ci pentru că a mers și a vorbit cu oamenii. (...) primarul care a fost a greșit că n a stat în stradă (Daniel Florea - n.red.). Piedone a avut și susținerea unui trust de presă, iar pe de altă parte a fost această prezență în stradă”, a explicat Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

„Prezența în stradă, sigur, nu-l scuză cu absolut nimic, că a intrat (în cursa pentru alegeri - n.red.)...  N-are nicio scuză pentru campania electorală, cu manușa, absolut cinic... Oamenii cu care s-a întâlnit în stradă nu au perceput acest lucru. (...) Este un sector cu locuitori speciali (Sectorul 5 - n.red.). Ei au sperat că, probabil, Piedone, care a făcut treabă la Sectorul 4, va face și la ei... Ei au niște nevoi”, a mai spus Anca Alexandrescu.

Potrivit rezultatelor parțiale anunțate de Biroul Electoral Central la alegerile locale 2020, la Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu „Piedone” (PPU-sl) a obținut 28,06% din voturi, urmat de actualul primar Daniel Florea (PSD), cu 25,64%, și Cristian Băcanu (PNL), cu 25,3%.

Fostul și viitorul primar a comentat, luni, pe Facebook victoria de la alegerile locale în urma cărora a fost ales primar al sectorului 5, într-un mesaj halucinant, susținând că „judecata poporului a decis", „primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă!”.

Controversatul fost primar de sector a folosit și în timpul campaniei sloganuri nepotrivite. Cristian Popescu „Piedone” a împărțit mănuși de bucătărie și a îndemnat electoratul să aibă grijă ”să nu se frigă” la vot. 

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și plecat din funcție după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv. El a demisionat de la primărie în aceeași zi în care Cabinetul Ponta a plecat de la Guvern. La cinci zile după incendiu, Piedone declara, în 4 noiembrie 2015, că demisionează „în semn de respect față de victimele tragediei”.