MENIU

Cazul morții primarului din Jibert, redeschis. Poliția nu a ținut cont de probe noi iar persoanele care au depus plângere nici măcar nu au fost audiate

La un an de la moartea lui Iancu Boeriu, fostul primar al comunei Jibert, magistrații Tribunalului Brașov au cerut procurorilor redeschiderea dosarului. Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au decis clasarea dosarului în care era un singur suspect. 

Primarul din Jibert, Iancu Boeriu, a încetat din viață în luna martie a anului trecut, la vârsta de numai 65 de ani. În dosarul penal deschis de Parchetul Tribunalului Brașov anul trecut a fost trimis în judecată inculpatul Buta Gheorghe, acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Familia fostului primar consideră că în urma cercetărilor efectuate în primul dosar s-au omis mai multe amănunte care pot schimba cursul anchetei și spune că detalii importante au fost omise de procurori.

Situația de față nu este una prea des întâlnită. Mai exact, se întâmplă foarte rar ca magistrații unui tribunal să ceară procurorilor aceluiași tribunal redeschiderea unui dosar, scrie Realitatea de Brașov.

Solicitarea magistraților a apărut și datorită insistenței familiei, care a susținut mereu că mai există cel puțin încă o persoană implicată în moartea fostului primar, nu doar un singur suspect. Familia susține că în dosarul deschis initial și clasat după doar 7 zile, nu s-a ținut cont de probele noi aduse la dosar și martorii existenți. Mai mult, nici măcar persoanele care au depus plângerea nu au fost audiate. În consecință, considerându-se nedreptățită, familia fostului primar a depus plângere împotriva soluției de clasare a dosarului.

După 11 luni, Tribunalul a admis plângerea și a decis, pe 9 februarie, desființarea soluției de clasare și continuarea cercetărilor penale în cazul morții primarului Iancu Boeriu.  

 

Mai multe articole despre:
Judecatorie Tribunal primar Jibert