MENIU

CAZUL George Floyd: Alți trei polițiști, puși OFICIAL sub ACUZARE

Procurorul general din Minnesota a schimbat acuzaţia împotriva fostului poliţist care l-a imobilizat cu genunchiul pe gât pe George Floyd, ridicând-o la omor de gradul doi, şi a inculpat alţi trei poliţişti pentru complicitate la moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani, relatează DPA, citat de Agerpres.

"Pentru familia lui Floyd, pentru comunitatea noastră dragă şi pentru toţi cei care ne privesc, spun că George Floyd a contat, a fost iubit, familia sa a fost importantă, viaţa sa a fost valoroasă şi vom căuta să se facă dreptate pentru el şi pentru dumneavoastră", a spus procurorul general de Minnesota, Keith Ellison, într-o conferinţă de presă.

Ellison a subliniat  cât de dificil poate fi să condamni poliţişti cu o conduită necorespunzătoare în SUA şi a recunoscut că drumul care urmează s-ar putea dovedi "dificil". El a cerut comunităţii să aibă răbdare, în contextul în care echipa sa a lucrat pentru a construi un dosar solid. "Facem dreptate prin orice mijloc legal şi etic pe care îl avem la dispoziţie", a mai spus procurorul.

Vă reamintim că polițistul Derek Chauvin, care riscă până la 40 de ani de închisoare sub acuzaţia de omor de gradul doi, a fost filmat în timp ce a apăsat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute, filmarea devenind virală în mediul online. Alţi doi poliţişti par să fi fost cu genunchiul pe spatele bărbatului, în timp ce un al patrulea stătea în apropiere, ţinându-i la distanţă pe trecători.

Până în prezent nu există niciun semn că Floyd s-ar fi opus reţinerii. Mai mult decât ataât, bărbatul a fost auzit strigând după ajutor, spunând că nu poate să respire. 

Poliţişti implicați în reținerea lui George Floyd au fost demişi în urma decesului acestuia din 25 mai. 

Mai multe articole despre:
politisti omor george floyd minnesota minneapolis