MENIU

Cazul fiicei baronului Duicu. Procurorii vor declanșa o anchetă pentru o posiblă fraudă la BAC

<p>Cazul fiicei baronului Duicu. Procurorii vor declanșa o anchetă pentru o posiblă fraudă la BAC</p>

Procurorii mehedințeni au declanșat o anchetă, vineri, la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orșova, pentru a stabili dacă fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a copiat sau nu la proba de chimie a examenului de Bacalaureat.

Surse din Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți au declarat, pentru Agerpres, că există o sesizare prin care se reclamă că Adina Duicu ar fi utilizat telefonul mobil la care a primit, pe durata susținerii probei scrise organizată vineri la chimie, rezolvarea subiectului.

Oamenii legii au așteptat-o pe elevă la ieșirea din sala de examinare în vederea percheziționării pentru a stabili dacă aceasta a avut asupra un dispozitiv de transmitere a rezolvării subiectelor, în sala respectivă sistemul de supraveghere fiind oprit, mai susțin sursele citate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Fanică Cercel, a declarat că "mama elevei i-a agresat pe polițist și procuror, din care cauză acesteia i s-a întocmit lucrare penală pentru comiterea infracțiunii de ultraj".

Mirela Pintea Enea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, a confirmat că există o anchetă la centrul de examinare la care a susținut proba de chimie Adina Duicu, dar "examenul nu a fost afectat".

"În legătură cu camera de luat vederi amplasată în sala de clasă, am primit asigurări de la președintele comisiei de examinare, Bogdan Alexandru, că aceasta se află în stare de funcționare. Anchetatorii vor stabili dacă s-a comis o fraudă sau nu", a afirmat șefa IȘJ Mehedinți.