MENIU

Cazul coliziunii trenurilor din Gara Sighișoara. CFR SA ar fi încercat să mușamalizeze accidentul! Când au reacționat reprezentanții companiei și ce spun aceștia

Gară Sighișoara/ Captură foto

Un nou incident periculos pe căile ferate din România! Un accident dintre două trenuri încărcate cu motorină și îngrășăminte chimice a fost evitat în ultima clipă. Potrivit unor surse, CFR ar fi băgat incidentul sub preș, iar avizarea evenimentului ar fi avut loc abia când jurnaliștii au alertat autoritățile. 

Vorbim despre un incident periculos care ar fi putut arunca în aer întregul oraș Sighișoara. Este vorba despre coliziunea dintre două trenuri în care se aflau motorină, dar și îngrășăminte chimice. 

Potrivit primelor informații, unul dintre mecanici s-ar fi rucat băut în locomotiva trenului și ar fi adormit. Incidentul a fost evitat "la mustata" de celalat mecanic care a fost atent si a franat la timp.

Exista informatii conform carora CFR ar fi incercat sa musamalizeze acest incident pentru ca nu ar fi anuntat autoritatile avizate in timp util. 

Realitatea PLUS i-a contactat pe reprezentantii CFR iar aceastia au sustinut ca evenimentul a fost anuntat in cel mai scurt timp de la primirea informatiilor legate de accident de la personalul feroviar din Timisoara. Acestia mai spun ca in prezent este o ancheta in desfasurare si ca se fac cercetari pentru a se stabili cu exactitate cum s-a intamplat totul. 

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că Revizoratul de Siguranța Circulației din cadrul Regionalei CF Brașov a avizat autoritățile abilitate în legătură cu producerea incidentului feroviar înregistrat în stația CF Sighișoara în cel mai scurt timp de la primirea tuturor informațiilor transmise de personalul feroviar din stația CF Sighișoara.

De asemenea, precizăm faptul că, Revizoratul General de Siguranța Circulației din cadrul companiei efectuează deja cercetarea disciplinară a personalului responsabil cu siguranța circulației, și anume a impiegatului de mișcare și a Șefului de Stație, privind avizarea  cu întârziere a conducerii Regionalei CF Brașov cu privire la producerea incidentului respectiv.

Menționăm totodată faptul că, după transmiterea avizării către ASFR, privind incidentul din stația CF Sighișoara, în care au fost implicate două trenuri private de marfă, a fost demarată inclusiv ancheta feroviară pentru stabilirea cauzelor care au stat la baza producerii incidentului respectiv.

Vă asigurăm asupra faptului că, Regionala CF Brașov, pe raza căreia s-a produs incidentul respectiv, după finalizarea cercetării disciplinarea, derulată de Revizoratul General de Siguranța Circulației, precum și după emiterea Raportului de Investigare al AGIFER, în funcție de abaterile constatate în ceea ce privește personalul feroviar al stației Sighișoara - IDM și Șef de Stație, va aplica sancțiunile prevăzute de legislația în domeniu și va respecta toate recomandările menționate în Raportul de Investigare al AGIFER", se arata in informarea de presa privind incidentul feroviar din stația CF Sighișoara. 

Mai multe articole despre:
tren coliziune tren gara sighisoara cfr reactie cfr