MENIU

Detectiv criminalist: Dincă, criminal dur, și-a făcut o draperie neagră, cu care să intre în istorie

Detectiv criminalist: Dincă, criminal dur, și-a făcut o draperie neagră, cu care să intre în istorie

Gheorghe Dincă este un "criminal obsesiv", care și-a făcut din ultima parte a vieții o draperie neagră, cu care să intre în istorie. Declarația aparține detectivului criminalist Mihai Untaru. Într-o intervenția la Realitatea TV, acesta a explicat de ce Dincă NU va fi găsit de anchetatori ca neavând discernământ, în cazul care a îngrozit o țară întreagă - Cazul Caracal.

"România se confruntă, pentru prima dată, cu un asemenea fenomen, exceptând cazul Râmaru", a declarat, marți seara, într-o intervenție la Realitatea TV, Mihai Untaru.

Întrebat în ce constă analiza comportamentală care i se face lui Gheorghe Dincă, acesta a explicat: "Toată povestea asta cu cazul Dincă se așază pe trei planuri: unul social, care dezvoltă o emoție deosebită, un plan penal, pe care-l urmează numai DIICOT, la care presa nu are acces, și mai e un plan relațional, politic, dezbătut la TV, cu toate scenariile de rigoare și care dezvoltă suficient de multe planuri în baza unor declarații date în fața microfonului, dar care, nefiind susținute în fața procurorilor, sunt egale cu zero. Și atunci, avem de-a face cu două situații: una reală, o situație dezbătută și la care vom avea rezultatul, sper, în câteva săptămâni, o situație penală, juridică, de fapt, și o dezbatere publică, una cu suficient de multe scenarii care pot fi dezbătute și analizate de suficienți pseudospecialiști. "

"Se vorbește despre două omoruri cu un efect deosebit de grav, fiindcă e vorba despre două minore. Și al doilea, despre o situație relațională în care se vorbește de un Dincă care ar face parte dintr-o rețea pseudo-politică, una comercială, în care el ar trafica persoane. DIICOT-ul nu face altceva decât să așeze cele două lucruri în baza acuzațiilor apărute în mod public, care păstrează dosarul încă la DIICOT central. Pentru că se vorbește de o situație relațională de trafic de persoane. În condițiile în care e dovedit clar că Dincă e autorul a două omoruri deosebit de grave, cu date care nu pot fi făcute publice. Și atunci avem practic o situație în care un profiler este nevoit să intuiască profilul psihologic al unui individ care, într-o situație socială, pe o planșă politică, cu suficient de multe relații, săvârșește cel puțin două omoruri deosebit de grave, în baza cărora IML-ul oferă ca imagine și faptul că există acele urme de sânge care dovedesc că mai sunt și alte victime, și atunci aceeași ideee pe care eu v-am oferit-o public încă de acum trei săptămâni se confirmă: avem de-a face cu un criminal obsesiv, dur, responsabil pentru ceea ce face, pentru că el se integra, în același timp, în spațiul social, fără nicio problemă, și care în final sper să nu depășească numărul victimelor pe care le-a făcut Râmaru. De data asta, durerea este că majoritatea victimelor pe care individul le-a făcut sunt minore. Recunoașterea faptului că a ucis-o și pe Luiza și să mai adăugăm faptul că au fost identificate urme genetice în acele urme de sânge care nu aparțin nici Luizei, nici Alexandrei. Deci mai vorbim de cel puțin încă o victimă", a mai spus Untaru.

Întrebat dacă Gheorghe Dincă a avut discernământ, Untaru a declarat: "Da, voi susține până în pânzele albe că Dincă a avut discernământ, că a făcut în deplină cunoștință de cauză, că este ceea ce se cheamă, în literatura de specialitate, "criminal obsesiv", care și-a făcut din ultima parte a vieții o draperie neagră cu care să intre în istorie. Nu va fi găsit ca neavând discernământ. Dincă a avut discernământ în orice activitate pe care a desfășurat-o."

Mai mult, spune detectivul criminalist, Dincă și-a pregătit fiecare mișcare: a pregătit mașina cu care lua fiecare individă, și-a pregătit fiecare răpire. "În schimb, are o singură problemă: nu mai ține minte numele persoanelor, ci numai lunile respective când au avut loc", mai spune acesta.

Mai multe articole despre:
gheorghe dinca