MENIU

Cazul Caracal. Ipoteză terifiantă: ar putea fi vorba de o a treia victimă sau chiar mai multe!

Tudorel Butoi, psiholog criminlaist a declarat, pentru Realitatea TV, că, la momentul actual, doar cu probele descoperite până acum, și cu declarațiile date în fața anchetatorilor, Gheorghe Dincă ar putea primi 18 ani de închisoare. Butoi a mai spus că în cazul Caracal ar putea fi vorba de trei victime, dacă nu chiar mai multe.

Sperața noastra este ca este un raport intermediar, deci mai este destul de mult material de analizat. Ne bazam pe profesionalismul oamenilor a criminaliștilor.

As dori să mai adaug că  Gheorghe Dincă este psihopat pradator rapotor. A pastrat achizitia, pe modelul animalelor de pradă. De aceea, trebuie căutat in aeralul lui. Pe lângă poșetă, a ma avut și scăpări precum cerceii și inelul. S-ar putea să avem a treia victima, dacă nu chiar și mai multe.

Legat de soarta nefericitiei Alexandra, în conformitate cu declarațiile și avansul dosarului, avem o primă concluzie: că a fost ucisă în momentul în care a suprins-o că a dat telefon la 112. A fost aruncată îmbrăcată în butoi și i s-a dat foc. Avem ADN-ul Alexandrei identificat, și declarațiile lui Dincă. Trebuie dat drumul dosarului de omor, in cazul Alexandrei, iar mai apoi să fie conexate toate celelalte spețe, pe parcursul urmăriirii penale.

În cazul Luizei avem doar decalrațiile lui Dincă, dar dacă nu sunt și probe, nu avansează dosarul.

Profil psihologic și realizarea “convingerii intime”.

Doar pe problele pe care le aveam în cazul Alexandra, Gheorghe Dincă poate primi 18 ani. Aș dori ca DIICOT să vine cu un dosar bine făcut, cu probe, pentru că instanța nu te primește cu impact emoțional. Acolo ajungi doar cu rechizitoriu bine pus la punct, care să-l convingă pe judecător.

Aș vrea ca ofițerii să prezinte materiale pertinente, obiective, realiste, la judecător, pentru că în mintea lui trebuie să se produca realizarea “convingerii intime”. Doar atunci omul aplică legea.

Nu este surinzător să se agațe fel de fel de paranoici de acest eveniment nefericit și care să trimită mesaje sau scrisori și care să activeze cartele. Este îngrijorătoare, pentru că mesajele vin și nu poți să le oprești. A fost unul, zilele trecute, care a zis că dă el fetele și familia să vină cu recompense. Dar e foarte interesant că în balastul acesta de infomații poți să descoperi informația fundamentala!

Trebuie să ne obișnuim cu faptul că în analizele de laborator ne vom întâlni cu mai multe concluzii. Concluzii cert negative, dar iată că de data aceasta suntem în fața unei concluzii de imposibilitate a pronunțării, din cauza combustiei și factorilor fizico-chimici care au alterat materialul.

Ar mai fi mult material de cercetat, oase și altele, deci să sperăm că un raport final va putea face lumină în acesta caz.

Din punct de vedere al profilului psihlogic, avem de-a face cu un obsedat sexual-criminal în serie, răpitor, pentru că a păstrat achiziția, pe modelul animalelor de pradă. De aceea, trebuie căutate dovezi și indicii în aeralul lui. 

Totuși, criminalii în serie au și ei o doză de spaimă. Așa că, mai scapă detaliile, cum ar fi o poșetă de damă, care se găsește sub scaunul din dreapta al mașinii. Și să explice ce e cu inelul și cercelul, pentru că e posbil să avem a treia victimă, dacă nu chiar mai multe.

Detectorul de minciuni nu face minuni

În ceea ce privește testarea cu detectorul de minciuni, eu aș avea un moment de rezervă deoparece, în conformitate cu metodologia scrisă de mine, sunt contraindicate de la testare persoanele în vârstă, avem 66 de ani, omul are disfuncționaliăți legate de sistemul pulmonar, cardiac sau cu disfuncții psihice. Este bolnav cu acte, are 8-10 dioagnostice.