MENIU

Caracal. DIICOT, veste șoc: NU s-a putut extrage ADN din oasele din pădure, dar sunt de natură UMANĂ

Caracal. DIICOT, veste șoc: NU s-a putut extrage ADN din oasele din pădure, dar sunt de natură UMANĂ

Nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în oasele ridicate din liziera de lângă Caracal, indicată de Gheorghe Dincă ca fiind locul unde ar fi aruncat rămășițele Luizei Melencu, a anunțat, sâmbătă, DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei. Până atunci, identitatea victimei rămâne necunoscută.

Cazul Caracal. Specialiştii Institutului Național de Medicină Legală nu au putut identifica niciun profil ADN din oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, anunță, sâmbătă, DIICOT.

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Prin adresa emisă, anunță DIICOT, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Mai multe articole despre:
gheorghe dinca