MENIU

Caz ȘOCANT! Un brancardier a detubat din greșeală o pacientă. Ce spune vicepreședintele Colegiului Medicilor despre această situație

Caz ȘOCANT! Un brancardier a detubat din greșeală o pacientă. Ce spune vicepreședintele Colegiului Medicilor Gheorghe Borcean

Incident șocant în secția de terapie intensivă a spitalul Victor Babeș din Capitală. Un brancardier a detubat din greșeală o pacientă de 65 de ani. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la spital pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact. În paralel, polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, însă nu este exclusă nici ipoteza unei crime.

Incidentul a fost anuțat aseară, în jurul orei 18, prin apel la 112. Acum se verifică dacă s-au respectat toate protocoalele la Spitalul Babeș. Este un control trimis de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Gheorghe Borcean, vicepreședintele Colegiului Medicilor: Dacă acel medic există și este implcat și dacă dumnealui a dat o indicație de un gest terapeutic și cui l-a dat și dacă acela care a primit indicația era calificat să facă lucrul acela. (...) Brancardierul nu intră in jurisdicția Colegiului Medicilor. Nu este o profesie liberală autoreglementată, care să aibă un cod deontologic și un statut. Este în jurisdicția administrativă a spitalului sau în jurisdicția organelor de drept comun.

Mai multe articole despre:
brancardier