MENIU

Caz șocant! Medicul a tăiat capul bebelușului în timpul operației de cezariană

O familie din comitatul Caithness, Scoția, a avut parte de un coșmar în timp ce se pregăteau de venirea pe lume a fetiței lor. În timpul operației de cezariană, medicul a tăiat capul bebelușului, lăsându-l cu o cicatrice care se întinde pe jumătate din cap. Și aceasta nu a fost singura problemă.

Karmen Edwards a fost rănită în timpul unei operații de cezariană la spitalul local, exact în ziua în care se năștea. Mama ei, Emma, suține că întregul protocol, începând cu internarea, a fost un „dezastru”.

Din cauza lipsei de comunicare și interes a cadrelor medicale, operația a fost amânată nejustificat, iar în timpul intervenției chirurgicale, medicul i-a provocat nou-născutului o cicatrice transversală, de-a lungul tâmplei stângi, lăsând-o pe micuță cu o cicatrice pe viață.

Părinții au așteptat mai bine de o zi sosirea unui chirurg care să închidă plaga copilului. Autoritățile au demarat o anchetă, care s-a soluționat în septembrie, anul trecut.

Cazul a atras atenția asupra gravelor nereguli din sistemul medical local, care forțează mamele să călătorească zeci de kilometri pentru a naște la spitale din alte orașe, relatează publicația Metro.