MENIU

Caz şocant în Vaslui. Cum au ajuns doi copii violatori să instaureze teroarea într-un sat

De aproape un an, doi minori de 13 ani fac prăpăd într-un sat din judeţul Vaslui, ajungând să violeze un băieţel de 10 ani. Autorităţile se văd depăşite de situaţie, spre disperarea localnicilor. Cazul băieţelului din satul Chirceşti (judeţul Vaslui) care pe 25 martie, în ziua în care împlinea 10 ani, a fost violat de doi băieţi mari, care au filmat orgia sexuală, ascunde o poveste terifiantă.

Drama băieţelului ameninţat cu moartea dacă va sufla o vorbă cuiva nu ar fi ieşit la iveală dacă, săptămâna trecută, agresorii, doi băieţi de 13 ani, nu ar fi trimis filmarea unui alt băiat care muncea la stâna unui localnic.

Acesta a fost surprins de proprietarul stânei a în timp ce urmărea înregistrarea video. Astfel, imaginile au ajuns până la urmă şi la părinţii copilului abuzat. Oamenii, şocaţi, s-au adresat poliţiştilor.

Au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). În urma primelor cercetări, s-a stabilit că băieţelul a fost acostat în timp ce se întorcea de la magazinul din sat, de unde cumpărase un blat pentru tortul ce urma să i-l pregătească mama. Cei doi agresori l-au dus într-un imobil părăsit şi rând pe rând l-au supus la perversiuni sexuale. Întreaga scenă a fost filmată.

Localnicii din satul Chirceşti spun că cei doi minori agresori îi terorizează de mai aproape un an de zile, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Anul trecut, o fetiţă din sat a fost legată de cei doi minori de un copac, fiind salvată în ultima clipă de la viol de un trecător. Tatăl fetiţei a reclamat la Poliţie, însă, minorii aveau pe atunci 12 ani şi nu au păţit nimic, scrie Adevărul.

Cei doi băieţi au fost reclamaţi la Poliţie de mai mulţi săteni, care s-au plâns ca sunt bătuţi cu pietre, jigniţi şi furaţi. Localnicii spun că minorii extrem de violenţi provin din familii dezorganizate, consumă alcool şi sar la bătaie.

Având în vedere că abuzul sexual la care a fost supus copilul de 10 ani a fost înregistrat, iar filmarea a fost distribuită ulterior altor persoană, procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Vaslui, s-au autosesizat în acest caz, făcând cercetări pentru viol şi pornografie infantilă. Pentru că nu pot fi traşi la răspundere penală, cei doi minori agresori se află în continuare în familiile lor, deşi localnicii speră că vor fi duşi într-un centru de reeducare.