MENIU

Caz şocant în Vaslui: Copilă de 13 ani violată de propriul tată! Verişoara fetiţei, martoră la abuz

Un nou caz dramatic petrecut în judeţul Vaslui scandalizează opinia publică. Un bărbat de 31 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost acuzat că şi-ar fi abuzat propria fiică, în timp ce soţia sa era plecată la muncă în străinătate. Chinul fetei de 13 ani ar fi început în urmă cu mai multe luni, iar martoră la scenele cutremurătoare ar fi fost verişoara sa, în vârstă de nouă ani.

Până să se petreacă grozăvia, copila i-ar fi povestit mamei, la telefon, că tatăl încearcă să o violeze. Femeia a revenit în ţară în aprilie şi şi-a reclamat soţul la poliţie.

Dar pentru că la examinarea medico-legală nu s-a constatat că fata a fost violată, mama a crezut că aceasta o minte şi nu a mai luat nicio măsură. Ba, chiar a lăsat-o în continuare în grija tatălui. Iar acesta şi-a dus până la capăt planul bolnav şi a ameninţat-o că o va omorî dacă spune cuiva ce i se întâmplă.

Pentru că prima dată nu a fost crezută, fata nu a mai avut curaj să-i povestească mamei prin ce trece. I-a spus, în schimb, unei vecine, care a sfătuit-o să ceară ajutorul poliţiei.

Aşa că sâmbătă dimineaţa copila a sunat la 112 şi a cerut plângând autorităţilor să o scoată din casa ororilor. În plus, le-a povestit poliţiştilor că a încercat să cumpere medicamente pentru a-şi provoca o stare de rău, dar a fost refuzată pentru că era minoră.

Fata se gândea că în urma unei tentative de sinucidere va fi dusă la spital unde le va putea spune medicilor prin ce trece, iar aceştia o vor salva. După ce a fost luată de lângă tatăl său, a fost supusă unei noi expertize medico-legale, care a demonstrat că minora prezintă urme mai vechi de deflorare.

Fata şi verişoara sa au fost preluate de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, care au şi declanşat o anchetă în acest caz.