MENIU

Caz șocant în Iași: un profesor a mers acasă la un elev de 11 ani și l-a bătut cu cureaua

Un elev de clasa a V-a, de la Școala Gimnazială Țuțora din județul Iași, aflat în plasament familial, a fost bătut de un profesor care predă Tehnologia Informației (T.I.C) la instituția de învățământ.

Dascălul a venit la locuința băiețelului și ar fi început să-l lovească brusc cu cureaua de la pantaloni, furios că minorul, pasionat de desen, l-ar fi jignit printr-o caricatură.

Conflictul a început pe data de 02.02.2023, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesor întrucât își dorea neapărat să poarte o discuție cu elevul.

După lungi insistențe, profesorul a fost primit în casă, însă s-a năpustit direct asupra copilului, lovindu-l cu cureaua. Femeia a intervenit de urgență, poliția, asistența socială, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și primarul fiind informați de eveniment. 

"Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție. Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat asistentul maternal.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu cadrul didactic și cu directorul școlii, însă nu au primit niciun răspuns în legătură cu acest caz.Inspectorul general, Luciana Antoci, a precizat că i s-au adus la cunoștință cele întâmplate, urmând să primească informații oficiale de la reprezentanții școlii. 

Mai multe articole despre:
elev batut agresiune elev elev batut de profesor