MENIU

Caz șocant, în Botoșani: o adolescentă a ajuns la spital cu ruptură de esofag, după ce a vrut să bea must

Ambulanță. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O adolescentă de 17 ani din Botoșani a ajuns la spital cu răni grave la esofag după ce a vrut să bea must. 

Din cauza presiunii create în urma fermentării, când fata a desfăcut dopul sticlei cu must, lichidul a ieşit cu o presiune foarte mare, iar jetul i-a provocat leziuni la nivelul gâtului.

Adolescenta a fost dusă de urgență la spital, iar medicii au decis transferul său la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

"Pacienta a suferit o ruptură de esofag, cu pneumomediastin. A fost stabilizată, ulterior fiind transportată la Iaşi, sub supraveghere medicală, pentru tratament într-o clinică de specialitate", a precizat medicul Eduard Gurău, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Pneumomediastinul reprezintă o infiltraţie de aer în ţesuturile mediastinului ca urmare a unei rupturi a alveolelor pulmonare. Un pneumomediastin se manifestă printr-o durere toracică centrală şi jenă respiratorie, precum şi printr-un emfizem subcutanat la baza gâtului, dând o senzaţie de trosnet la palpare, mai arată sursa citată. Tratamentul trebuie să fie întreprins de urgenţă şi vizează tratarea simptomelor bolii şi uneori reparaţia chirurgicală a leziunilor, potrivit bzi.ro

Mai multe articole despre:
ruptura de esofag adolescenta botosani must