MENIU

Caz șocant de sclavie: Un român a fost legat cu lanțuri de gât, de mâini și de picioare și ținut în pivniță de către angajatorul său german

Un român a fost legat cu lanțuri de gât, de mâini și de picioare și ținut în pivniță de către angajatorul său german

Un caz șocant de sclavie modernă a fost semnalat de presa din Germania, care scrie despre experiența unui român care a fost ținut captiv și legat cu lanțuri de gât, mâini și picioare într-o pivniță de către fermierul german pentru care muncea.

Incidentul a avut loc în Sauerland, un oraș idilic din Germania, unde fermierul îl angajase pe român pentru a-l ajuta pe proprietatea sa. Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură sinistră și fermierul se află acum în fața justiției, fiind judecat la tribunalul regional Hagen. În ciuda faptului că acuzațiile exacte par aproape incredibile, inculpatul a recunoscut deja aceste fapte îngrozitoare la începutul procesului, lăsând o întrebare zguduitoare despre motivația și cruzimea din spatele acestui act oribil.

Potrivit publicației regionale Westfalen Post, totul s-a petrecut în primăvara anului 2019, într-o fermă de vaci pentru carne din Plettenberg. Fermierul a ținut prizonier un muncitor român în vârstă de 36 de ani, tratându-l ca pe un sclav într-o pivniță. Victima a fost legată cu un lanț în jurul brațelor, picioarelor și gâtului.

Fermierul, în vârstă de 39 de ani, l-a amenințat cu o armă și i-a spus: "Nu-ți voi face nimic dacă muncești pentru mine gratuit o lună!".

50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală pentru a protesta împotriva scumpirilor RCA şi accizei la motorină

Românul, vulnerabil și intimidat, a acceptat condițiile și a lucrat la fermă timp de patru săptămâni. El s-a ocupat de mulgerea vacilor, hrănirea lor și repararea gardurilor din pășune. La sfârșitul lunii, fermierul a reluat amenințările cu pistolul și i-a cerut încă patru săptămâni de muncă gratuită. Speriat, românul a cedat. Abia după 14 zile a reușit să scape, fugând pe o potecă forestieră.

Fermierul, care locuiește în Finnentrop, și românul care avea să-i devină angajat s-au întâlnit prin intermediul unui anunț pe un portal de specialitate care specifica: "Român, nu vorbește germană, caută un loc de muncă". Au convenit să declare un salariu lunar de 1.000 de euro, dintre care 500 de euro să fie plătiți direct, fără a avea acte.

De unde a pornit furia fermierului

Inițial, cei doi s-au înțeles bine, iar fermierul german a spus  "I-am dat bani chiar și pentru permisul de conducere" și achiziționându-i un Audi vechi.

Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare! Ușa ministerului este deschisă oricând pentru fermieri

Cu toate acestea, situația s-a înrăutățit atunci când soția ajutorului a sosit din România cu un copil mic. Fermierul s-a confruntat cu noi responsabilități financiare, fiind nevoit să susțină tot mai mult familia, incluzând cumpărarea unui apartament special pentru ei și plata doar a jumătate din chirie. Cu toate acestea, în cele din urmă, familia românească a dispărut brusc, lăsând în urmă datorii neachitate.

După două săptămâni, ajutorul fermierului s-a întors, iar fermierul, simțindu-se exploatat financiar, a reacționat violent, ducându-l pe român în pivniță și legându-l cu un lanț la gât, forțându-l să muncească pentru el în următoarele două luni. Fermierul pretinde că l-a amenințat și cu o armă descărcată, cu scopul de a-l speria.

Românul a sosit din România pentru a participa la proces, dar încă se teme pentru viața sa și trebuie asistat de un psiholog în camera de protecție a martorilor a instanței regionale, înainte de depoziția sa, mai scrie sursa citată. Acesta tremură de frică, în timp ce descrie instanței cum inculpatul a continuat să-l amenințe și după ce a fugit în România, că o să-l împuște și îl va îngropa în groapa de gunoi de grajd.

Păcăleala bonurilor de masă. Cum dau guvernanții cu o mână și iau, de fapt, cu două și cum se pot trezi angajații cu mai puțini bani pentru alimente