MENIU

Caz rar. O femeie de 105 ani din Turcia s-a vindecat de Covid-19 după doar cinci zile

Foto: Anadolu Agency

O femeie de 105 ani, din Istanbul, s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus după doar cinci zile de spitalizare. Pentru că suferea și de alte afecțiuni, medicii au anunțat că i-au administrat un tratament agresiv. 

Huriye Baskapan a început să se simtă rău în timp ce se afla cu nepoții săi în localitatea Sile, din Istanbul. Femeia a fost testată pentru noul coronavirus după ce a spus că simte o stare de slăbiciune și nu are poftă de mâncare. După ce a primit rezultatul pozitiv, a fost imediat dusă la spital. La același spital au fost internați și membri ai familiei sale, depistați, de asemenea, cu noul coronavirus.

Pentru că suferea și de alte boli cronice, la ficat și rinichi, medicii i-au administrat femeii un tratament agresiv, două zile. În a cincea zi, s-a recuperat și a fost externată, au declarat medicii pentru agenția Anadolu, citată de Agerpres.

Turcia a reușit să facă față relativ bine primului val al pandemiei. În al doilea val însă, țara cu o populație de 80 de milioane de locuitori a înregistrat o explozie de noi cazuri. Luni, autoritățile au raportat pentru prima dată peste 200 de decese zilnice. Bilanțul total a depășit 860.430 de infectări, cu 32.137 mai multe față de ziua precedentă, și 15.100 de decese, în creștere cu 203.