MENIU

Caz INCREDIBIL în India: Un bărbat susține că s-a imunizat cu 11 doze de vaccin anti-Covid! Autoritățile confirmă cel puțin 8 doze

Vaccin anti-Covid19/ Pixaby

Caz șocant în India! Un bărbat în vârstă de 65 de ani susține că i-au fost administrate nu mai puțin de 11 doze de vaccin anti-Covid anul trecut. Mai mult decât atât, săptămânăa trecută se pare că bărbatul ar fi fost împiedicat să se imunizate cu cea de 12 doză. Cazul este în prezent anchetat. Până în prezent, autoritățile au putut confirma faptul că bărbatului i-au fost administrate cel puţin opt doze de vaccin împotriva coronavirusului. 

Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, a declarat că a primit 11 doze de vaccin în statul indian Bihar, relatează BBC News.

Bărbatul, un poştaş pensionar, a povestit că dozele l-au ajutat să scape de dureri şi să "rămână sănătos". El a susţinut, de asemenea, că nu a avut niciun efect advers în urma vaccinărilor.

În cele din urmă, Mondal a fost oprit din a-i fi administrată ceea ce el susţinea că ar fi a 12-a doză la un centru de vaccinare săptămâna trecută.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a afla cum a reuşit bărbatul, care locuieşte în districtul Madhepura, să primească mai multe doze.

"Am descoperit deja dovezi că i-au fost administrate opt doze în patru locuri", a declarat Amarendra Pratap Shahi, un medic din Madhepura, pentru BBC.

Potrivit unor prime investigaţii, bărbatul a reuşit să primească „două doze de vaccin la o diferenţă de o jumătate de oră” în aceeaşi zi, „fiecare dintre acestea fiind înregistrată pe portal”.

 
Bărbatul a fost un „vraci practicant”

Mandal a păstrat note detaliate, scrise de mână, cu datele, orele şi centrele la care s-a vaccinat, precizând că a primit 11 doze între februarie şi decembrie anul trecut.

El a declarat pentru BBC că a călătorit la centre de vaccinare chiar și pe distanțe de peste 100 km pentru a primi dozele şi că a folosit cărţi de identitate diferite pentru a se înregistra în aceste locuri.

Bărbatul a mai spus că a fost „vraci practicant” în satul său înainte de a se angaja ca poştaş şi că „ştia câte ceva despre boli”.

De la debutul campaniei de vaccinare, pe 16 ianuarie anul trecut, India a administrat în principal două vaccinuri anti-COVID-19 fabricate pe plan local, Covishield şi Covaxin. Cele două vaccinuri au un interval de administrare de 12-16 săptămâni şi, respectiv, de 4-6 săptămâni, între doze.

Vaccinarea este voluntară şi peste 90.000 de centre, majoritatea de stat, oferă acest serviciu doritorilor oriunde în ţară.