MENIU

Caz halucinant - Directoarea unei școli, acuzată că a furat banii din bursele elevilor din familii cu venituri reduse

Directoare de școală, cercetată penal

O anchetă amplă a fost deschisă în Ialomița după ce o profesoară, fostă directoare a unei școli, a fost acuzată că și-ar fi însușit timp de trei ani bani din bursele elevilor. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. 

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, femeia, în vârstă de 54 de ani, este acuzată de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale. Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei”, se arată în comunicatul instituției. 

Potrivit anchetatorilor, fostul director al Şcolii Profesionale Reviga din judeţul Ialomiţa şi-ar fi însuşit o parte din sumele care li se cuveneau elevilor care proveneau din familii cu venituri reduse. Faptele au fost descoperite de noua directoare a şcolii, care a sesizat Inspectoratul Şcolar, instituţie care a cerut un control.

În prezent, femeia acuzată este profesoară la școala pe care a condus-o, potrivit ziare.com