MENIU

Cauze ale durerii de cap pe care nu le cunoști. Află care sunt acestea!

Dacă durerile de cap au devenit o rutină în viaţa ta, este timpul să îţi pui câteva întrebări. Cel mai probabil, unele obiceiuri pe care le ai îţi afectează sistemul nervos. Iată care sunt acestea!

Deşi te pune pe picioare şi te ajută să ai energie, cafeaua îţi poate provoca dureri de cap atunci când e consumată în exces. Somnul îndelungat îţi poate provoca dureri de cap, prin urmare e bine să nu întreci măsura şi să dormi maximum 8 ore pe noapte. Unele persoane au declarat că se simt şi mai obosite dacă depăşesc acest număr.

Dacă eşti stresată la locul de muncă şi simţi că nu mai faci parte din acel mediu sau colectiv, este posibil să te trezeşti cu mari dureri de cap din pricina stresului și a lipsei optimismului.

O stare permanentă de tensiune nu numai că îți va afecta puterea de concentrare, dar îți va da peste cap întregul sistem nervos.

De asemenea, durerile pot să survină și în urma unor obiceiuri proaste cum ar fi petrecerea timpului îndelungat pe telefon deoarece atunci când stai pe telefon, se crează o presiune la nivelul ochilor și al gâtului, motiv pentru care poți resimți cefalee chiar și pe toată durata unei zile.

Nu îți poți da seama cât de greu poate fi capul tău decât dacă se întâmplă să adormi cu el pe masă la birou. Mușchii gâtului și coloana vertebrală trebuie să fie într-o postură corectă și cât mai relaxată, asta dacă nu vrei să ai dureri puternice după cap. Încearcă să stai cu spatele drept pe un scaun fără rotire, cu spătar și să te ridici pentru o scurtă plimbare la fiecare 15 minute. În acest mod, vei împiedica dezvoltarea unor maladii la nivelul capului și al coloanei, cum ar fi hernia de disc.

Conform clickpentrufemei.ro, alte dureri de cap pot fi provocate și de o viață dezorganizată.