MENIU

CAUZA aterizării forțate a elicopterului american: probleme la bord - ANUNȚUL făcut de șeful Forțelor Aeriene Române

Date din anchetă: probleme la bordul Black Hawk

Apar noi detalii din ancheta deschisă după aterizarea forțată a unui elicopter american, săptămâna trecută, în Capitală. Problema a fost la bordul aparatului, astfel că pilotul a fost nevoit să pună aparatul la sol de urgență, a explicat șeful Forțelor Aeriene Române, generalul Viorel Pană. Incidentul a dus la anularea paradei aeriene programate pentru Ziua Aviației Române. 

,,Vorbim despre o comisie româno-americană care lucrează și, în momentul de față, nu pot specula privind cauzele sau motivele care au determinat acea evoluție. Ceea ce este foarte important de spus este că o problemă apărută la bord a determinat acțiunea hotărâtă, rapidă și profesionistă a pilotului. Asta s-a întâmplat’’, a precizat Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române.

Amintim că un elicopter de tip Black Hawk a aterizat forțat, săptămâna trecută, într-o intersecție aglomerată din Capitală.

Un elicopter militar al forțelor armate ale SUA, a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle, între Bulevardul Primăverii și Calea Dorobanți. În urma evenimentului, doi stâlpi de electricitate au căzut peste două autovehicule, acestea fiind avariate.

Aparatul de zbor participa la un antrenament pentru parada aeriană de Ziua Aviației.