MENIU

CÂȚI medici au decis desființarea pragului de incidență COVID-19 pentru menținerea școlilor deschise în valul 4 - LISTA

Elevi la școală în pandemie

Grupul tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, răspunzător de scenariile de funcționare a școlilor în funcție de rata de incidență, este condus de șeful DSU, Raed Arafat, și este compus din 28 de membri. Grupul a fost înființat la începutul pandemiei, ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Dintre cei 28 de membri, doar 16 sunt medici în Grupul tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, potrivit G4Media.ro. 

Potrivit CNSU, rata de incidență a fost decuplată de funcționarea școlilor, astfel că, indiferent de incidența atinsă într-o localitate, școlile nu se vor închide. Cursurile vor continua cu prezență fizică, și doar în cazurile confirmate cu COVID-19, elevii sau întregi clase vor trece în online, după izolarea revenind în bănci. Trecerea în online va fi decisă de conducerile școlilor, în funcție de numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în unitatea de învățământ respectivă.

Componența actuală a fost aprobată în ianuarie 2021 și modificată în august. Din partea Ministerului Sănătății au intrat în grup dr. Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase și dr. Daniela Rajka, medic primar medicină de familie. Înainte, până la demitrea lui Vlad Voiculescu de laSănătate, erau Andreea Moldovan, medic infecționist și secretar de stat, Andreea Tamaș și dr. Amalia Șerban, potrivit Hotărârii CNSU din ianuarie 2021.