MENIU

Câte persoane vor putea merge la petrecere sau la film de la 1 iunie. Anunțul ministrului Marcel Vela 

Marcel Vela

Ministrul de Interne a declarat vineri, la Vama Nădlac, că relaxările de luni NU schimbă restricțiile  pentru adunările private. Așa că la petreceri în spații închise vor putea participa cel mult opt persoane, în timp ce la cele din aer liber vor putea fi de două ori mai multe. Marcel Vela a dat o veste bună și cinefililor.

Până la 1 iunie, pentru  evenimentele private, în spațiu deschis, regula era ca numărul participanților sa fie de 16 persoane. Iar în cele din spațiile închise, din case sau apartamente, numărul permis era de 8 persoane.

„Ca și înainte, la petrecerile private în aer liber pot participa 16 persoane, iar în spații închise, de exemplu într-un apartament, maxim 8.

Acum a rămas aceeași regulă și după 15 iunie, pentru că nu s-a intervenit pe zona de petreceri private”, a declarat ministrul Internelor.

„Dacă cinematografele au grădină de vară, e un eveniment cultural și e spațiu deschis, e asimilat zonei culturale, sunt permise proiecțiile de filme”, a mai precizat Vela.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele și plajele, iar pentru ieșirea din localități nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

Marcel Vela a mai spus că dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu va mai creste, atunci de la jumătatea lunii iunie vor urma alte măsuri de relaxare.