MENIU

Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Brăila. Cine se poate vaccina în etapa a II-a

vaccinare

Peste 1.600 de persoane s-au vaccinat până în prezent, relatează realitateadebraila.net. Cine se poate vaccina în a doua etapă împotriva COVID-19?

 

Până vineri, 15 ianuarie, la Brăila au fost vaccinate 1685 de persoane.

Din lotul de 300 doze primite în data de 13.01 (initial a fost vorba de 250), până astăzi la ora 09.00, au fost vaccinate 210 persoane. De la începutul vaccinării au fost primite 1775 doze și au fost vaccinate 1685 persoane.

Mai multe detalii pe realitateadebraila.net.

Cine se poate vaccina în etapa a II-a?

Conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, din etapa a II-a face parte populația cu grad ridicat de risc, adică cei cu vârsta peste 65 de ani și

persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

În categoria “boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:

diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Tot în etapa a doua se pot vaccina și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, cum ar fi demnitarii, polițiștii sau personalul din sectorul economic vital (spre exemplu energie, transport, comerț).