MENIU

CÂTE doze de vaccin COVID-19 vin în martie și CÂND se va raporta primul milion de români vaccinați. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță 

Vaccin Pfizer/BionTech împotriva COVID-19 / Profimedia

România așteaptă în luna martie aproape 2,7 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 de la trei producători. Anunțul a fost făcut, duminică, de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că la sfârșitul săptămânii, România va înregistra un milion de persoane vaccinate.

 

Șeful comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare a anunțat duminică seară că România va primi aproximativ 2,7 milioane de doze de vaccin pe parcursul întregii luni martie.

Este vorba de 1,2 milioane de doze de la Pfizer/BioNTech, 230.000 de doze de la Moderna și 1,2 milioane de doze de la AstraZeneca.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că este posibil ca la 1 septembrie 2021 să fie peste 10 milioane de români vaccinați împotriva COVID-19, dacă țara noastră va primi în continuare cantități mari de doze.

„Ar trebuie să fie vaccinate peste 10 milioane de persoane, până pe 1 septembrie.

Primul milion îl vom atinge săptămâna viitoare (prima săptămână din luna martie - n.red.). Până pe 5 martie, ajungem la peste 1 milion de persoane vaccinate în România”, a spus Gheorghiță.

Reamintim că de la debutul campaniei de vaccinare în România, în 27 decembrie 2020, numărul total al persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns la 915.761, dintre care 707.295 au fost vaccinate cu Pfizer, 77.812 cu Moderna, iar 130.654 cu AstraZeneca, potrivit ultimei raportări, din 28 februarie.  

„Din luna martie, bazându-ne pe o estimare a calendarul de livrare, vom avea, probabil, acces la 3 milioane de doze sau chiar mai mult. Vom putea crește ritmul vaccinării, astfel încât să atingem acel prag de cel puțin de 10 milioane.

Acest lucru depinde și de adresabilitate. (...) O mare provocare o va reprezenta accesul persoanelor din mediul rural la vaccin. Suntem preocupați să dezvoltăm unitățile mobile de vaccinare care vor fi date în folosință pentru persoane din mediu rural, care au acces limitat la centrele de vaccinare", a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.