MENIU

Câte calorii se ascund în alimentele pe care le consumăm zilnic

Cafeaua, pufuleții, covrigii, cornurile, chipsurile, gogoșile și biscuiții sunt aproape nelipsite din alimentele pe care le consumăm zilnic, deși acestea sunt pline de calorii.

Durata medie a unui mic dejun pentru români este de numai 13 minute în timpul săptămânii şi 17 minute în weekend, arată o cercetare recentă. Asta în cazul celor care-și fac totuși timp să mănânce, acasă, dimineața. Din păcate, cei mai mulți dintre români preferă gustările care se pot servi din mers sau la birou, atât dimineața, cât și între mese.

Alimentele pe care le consumăm zilnic ajung și la 3.000 de calorii

Dacă adunăm caloriile pe care le conține o cană de cafea cu lapte și două pliculețe de zahăr, o pungă de pufuleți, un covrig cu ciocolată, o gogoașă simplă și un pachet cu biscuiți cu gust de cașcaval ajungem lejer la 2.000 de calorii, atât cât ar trebui să conțină în mod normal întreg meniul dintr-o zi al unui adult.

La serviciu, pe lângă alimentele pe care le consumăm zilnic, mai servim, deseori, la prânz și un sandwich și o supă cremă, ori un meniu clasic care conține o ciorbă, șnitel cu cartofi prăjiți (cea mai la îndemână alegere atunci când vine vorba de mâncare caldă) și clătite.

Află câte calorii conțin alimentele pe care le consumi zilnic AICI

Mai multe articole despre:
alimente calorii calculator calorii