MENIU

Catastrofă în California! Incendii severe amenință două state, iar pompierii cu greu fac față

Incendiile din nordul Californiei amenință cel puțin 1.500 de locuințe, precum și liniile electrice care furnizează electricitate, conform declarației oficialilor, citați de agenția de presă Reuters.

Rezervația Naturală Yosemite este este și ea amenințată. Parcul a rămas deschis marți, dar mai multe drumuri frecventate de turiști au fost închise.

„Deși, în anumire zone, văpaia a fost stinsă, pompierii nu dețin control asupra incendiilor în acest moment, așa că e mai bine să fie în siguranță decât să intervină incidente regretabile”, a afirmat unul dintre localnici pe punctul de a fi evacuat.

Condițiile s-au înrăutățit semnificativ de luni până marți, iar guvernatorul Jerry Brown a declarat starea de urgență. Cauza incendiului încă nu a fost stabilită, investigația fiind în curs de desfășurare.

Fumul cauzat de incendii s-a deplasat la distanțe de peste 150 de kilometri, afectând regiunea din apropierea orașului Reno, iar în nord-estul statului Nevada, aproximativ 14 locuințe au fost distruse de focurile care au izbucnit la începutul acestei săptămâni. Totuși, în unele localități din Nevada, autoritățile au ridicat ordinul de evacuare, permițând câtorva sute de localnici să se întoarcă acasă și să evalueze daunele, relatează site-ul reviewjournal.com.