MENIU

Cătălin Predoiu a pus ”gând rău” Secției speciale

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, are ”pe umeri” și Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, una dintre temele de actualitate.

La preluarea mandatului de ministru Cătălin Predoiu a spus că sunt magistrați care cer desființarea acestui parchet, dar el vrea discutarea situației în Parlament.

"Domnul prim-ministru a subliniat ieri în Parlament că vom merge pe o intervenţie în Parlament, vom merge pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiţiei, dar eu sper că vom avea o reacţie rezonabilă din Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă faţă de această Secţie specială.

Sunt magistraţi care reclamă desfiinţarea ei peste noapte, dacă vreţi, sunt magistraţi, mai puţini, care spun că este o reparaţie. Eu sunt gata să înţeleg raţiunea pentru care s-a gândit o reparaţie, dar pe bază de studiu, să vedem despre ce este vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament şi aşteptăm o reacţie responsabilă din partea Parlamentului”, a răspuns Cătălin Predoiu, întrebat de o ordonanță pentru desființarea SIIJ”, a spus Cătălin Predoiu.

Mai multe articole despre:
null