MENIU

Cătălin Drulă, îndemnat de colegii de partid să verifice modul în care CFR închiriază locomotive

Tren deraiat la Fetești

Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că procedurile de închiriere a locomotivelor CFR către firme private trebuie transparentizate, pentru a se știi exact dacă statul pierde sau câștigă. Bodea susține că CFR Călători şi CFR Marfă închiriază companiilor private cele mai bune locomotive ale lor, pe sume infime, fără transparenţă. Acuzația vine în contextul în care șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a fost apărat atât de ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, cât și de vicepremierul Dan Barna.

Bodea susține că ultimele incidente grave în care au fost implicate garnituri de tren au scos la iveală probleme grave în organizarea activităţii CFR.

"După 30 de ani de furturi, bătaie de joc şi incompetenţă, e de mirare că această serie de incidente nu a venit mai devreme. România, e tot mai clar, a ajuns la capăt în toate domeniile. (…) CFR Călători şi CFR Marfă închiriază companiilor private cele mai bune locomotive ale lor, pe sume infime, fără transparenţă. Cea distrusă la Feteşti fusese recondiţionată în 2019. Pentru firmele de stat rămân locomotivele vechi, care se defectează mereu, spre disperarea pasagerilor. Se creează astfel o concurenţă neloială la CFR, cu ajutorul chiar a oamenilor din CFR”, susţine Bodea.

Pe de altă parte, senatorul USR este convins că ministrul Cătălin Drulă va interveni urgent pentru ca numărul de incidente să scadă rapid.

"Un prim pas obligatoriu îl reprezintă transparentizarea procedurilor de închiriere a locomotivelor de la companiile de stat. Vrem să aflăm câte locomotive sunt închiriate, în ce condiţii, cine sunt beneficiarii şi care sunt costurile şi câştigurile pentru companiile de stat. Astfel, pot fi eliminate rapid incidentele create de defectarea locomotivelor vechi”, afirmă senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Mai multe articole despre:
drula cfr calatori vizante crr scandal fetesti