MENIU

Cât timp sunt imune persoanele infectate cu Covid-19

Cât timp sunt imune persoanele infectate cu Covid-19

Majoritatea persoanelor care au avut Covid-19 devin imune la virus pentru cel putin cinci luni, arata un studiu condus de Public Health England.

Mai multe studii au sugerat ca persoanele vindecate de Covid-19 ar putea avea un nivel de protectie cel putin pentru o perioada de trei luni de la vindecare.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta britanici, Public Health England, aduce rezultate incurajatoare pentru cei care au avut deja Covid, ele sugerand ca imunitatea dureaza pentru majoritatea oamenilor cel putin cinci luni.

Totodata, rezultatele studiului arata ca, spre deosebire de cei care nu au fost infectati niciodata cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai putin predispuse sa se imbolnaveasca.

Cu toate acestea, potrivit ziare.com, expertii avertizeaza ca protectia nu este absoluta si ca exista sanse ca unii oameni sa ia din nou virusul si chiar sa il transmita mai departe altora.

"Chiar daca credeti ca ati avut deja boala si sunteti protejat, puteti sta linistiti pentru ca este foarte putin probabil sa dezvoltati infectii severe, dar totusi, exista riscul sa va infectati din nou si sa transmiteti si altora boala", a declarat prof. Susan Hopkins, care a condus studiul.