MENIU

Cât sport trebuie să faci după mesele de sărbători: Numai pentru sarmale trebuie să alergi 10 km

Ca sa iti faci o idee despre cat de mult efort trebuie sa depui ca sa arzi aceste calorii, iti spunem ca doua felii de cozonac, adica 200 de grame, inseamna 630 de calorii care pot fi date jos dupa 18 kilometri de alergare sau 40 de kilometri de pedalat, scrie dietetik.ro.

Daca tot ai inceput sa calculezi cat ai mancat de sarbatori, adauga o portie de 150 de grame de salata de boeuf, care are 316 calorii si pe care o dai jos daca mergi rapid pe jos timp de o ora sau alergi 20 de minute.

Din meniu nu lipseste piftia, care are 195 de calorii la suta de grame si sarmalele. Daca mananci 4 sarmale tocmai ai inghitit 308 calorii, plus 100 de grame de mamaliguta, adica 70 de kcal. Noteaza ca numai pentru sarmale trebuie sa alergi in jur de 10 kilometri!

Daca sunt sarbatorilor de iarna, trebuie sa-ti pui in farfurie si putina friptura, care are 255 de calorii la suta de grame si macar un carnacior de 100 de grame si 282 de calorii. Ce-ar insemna friptura fara un pahar de vin? Toarna-ti doua pahare de vin demi-sec si mai adauga 312 calorii la numaratoare. Daca vrei tarie, noteaza 250 de calorii pentru 100 de mililitri de palinca sau pentru o bautura fara alcool, cum ar fi Coca-Cola sau Fanta, 105 calorii pentru fiecare pahar.

Ajungi asadar, sa mananci numai la o masa chiar si 4.000 de calorii. Un studiu britanic a aratat ca locuitorii din Marea Britanie consuma, in medie, 7.000 de calorii pe zi, de sarbatori. Pentru a da jos tot ce se depune au nevoie de 10 ore de alergare sau de 8 ore de urcat scari sau de 7 ore de mers cu bicicleta.

Mai multe articole despre:
mâncare sarmale calorii meşe sărăbători