MENIU

CÂT PROFIT a făcut PETROM în 2014. "Ne revizuim planurile de investiţii pentru 2015"

<p>Mariana Gheorghe, şefa Petrom</p>

Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, a înregistrat în primele nouă luni ale anului vânzări de 16,19 miliarde de lei (3,68 miliarde de euro), cu 11% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce pofitul companiei s-a diminuat cu 34% în perioada analizată până la 2,4 miliarde de lei (547 de milioane de euro).

PETROM a anunţat deja că-şi va revizui planurile de investiţii pentru anul 2015 din cauza contextului de piaţă mai puţin favorabil, scrie Ziarul Financiar. În medie, de la privatizarea din 2004, Petrom a investit circa un miliard de euro anual.

"Un cadru fiscal şi de reglementare stabil şi predictibil, favorabil investiţiilor, rămâne o condiţie chieie pentru viitorul nostru program de investiţii", spune Mariana Gheorghe, directorul general executiv (CEO) al Petrom. De anul viitor România ar trebui să treacă la un nou regim de redevenţe pentru producţia de petrol şi gaze.

Ca elemente importante pentru rezultatele Petrom, compania menţionează în raportul pe nouă luni menţinerea producţiei la un nivel relativ stabil, dar şi o profitabilitate mai bună a activităţii de rafinare datorată în special îmbunătăţirii marjei de rafinare a Petrobrazi în urma modernizării.

Petrom a finalizat anul acesta un program de investiţii de 600 de milioane de euro în rafinăria Petrobrazi.

Mai multe articole despre:
Petrom profit Petrom