MENIU

Cât mai țin ninsorile care au venit în țara noastră în acest weekend - Anunțul meteorologilor

Ninsoare

În dimineața zilei de sâmbătă, în mai multe zone de munte din țara noastră s-au înregistrat ninsori. Meteorologul ANM Alina Șerban a vorbit la Realitatea PLUS despre frontul atmosferic rece care a venit peste România.

Alina Șerban, meteorolog ANM:

"Într-adevăr, un front atmosferic rece a traversat țară noastră și a determinat apariția ploilor în toate regiunilor și în zonele de munte precipitațiile s-au transformat în ninsoare și temperaturi negative, dar la altitudini destul de mari.

Acest front atmosferic deja a traversat teritoriul țării noastre, poate mai regăsim pe ici pe colo ploi slabe în prima parte a zilei de azi, în rest vorbim de vreme frumoasă cu un cer mai mult senin, cu temperaturi ușor peste normale. Masa de aer cald se află la altitudine și determina dimineață ceață în zonele joase de relief și face că temperaturile să crească mai lent peste zi. Temperaturi diurne de 13-14 poate chiar 17 grade, mâine. Temperaturile acestea sunt valabile și pentru astăzi, noaptea poate mai rece dacă ne raportăm la un normal al perioadei, temperaturile sunt unde ar trebui să fie.

Vorbim de temperaturi ce coboară spre 0, cel mult 5-6 în zona litoralului."

Mai multe articole despre:
anm ninsoare