MENIU

Cât durează să treci peste o despărțire?

Indiferent dacă este vorba de o relație de câteva luni sau de o căsnicie care include și copii, să treci peste acea fază în care stai în casă și plângi poate fi foarte dificil.     

Se pare că timpul vindecă tot. Întrebarea pe care și-o pun foarte mulți oameni este, însă, cât timp este necesar pentru ca o inimă frântă să se refacă? Sunt câteva zile, luni sau ani? Există un răspuns pentru această întrebare?
 
De-a lungul anilor, au apărut mai multe teorii cu privire la timpul de care o persoană are nevoie pentru a uita un fost partener. Unii spun că este nevoie de dublul perioadei de timp petrecute în relația respectivă, alții consideră că uiți de fostul partener atunci când întâlnești pe cineva nou și te îndrăgostești iar.
 
Nu există un răspuns exact la această întrebare. Suntem diferiți și fiecare reacționează diferit la o despărțire dureroasă. 

Dar un studiu recent a descoperit că ne petrecem în medie 18 luni din viață încercând să trecem peste o despărțire. Această perioadă de 18 luni de-a lungul vieții este împărțită în trei despărțiri majore, iar durata medie de recuperare este de șase luni.
Mai multe articole despre:
despărţire relaţie timp