MENIU

Cât de rău este să bei apă rece ca gheața? Ce spun experții

Cât de rău este să bei apă rece ca gheața? Ce spun experții

Conform tradițiilor indiene ale medicamentelor ayurvedice, apa rece poate provoca un dezechilibru corporal și încetinește procesul digestiv. Corpul are o temperatură de bază de circa 37 grade Celsius, iar practicanții ayurvedici consideră că organismul are nevoie de energie suplimentară pentru a restabili această temperatură după ce a băut apă rece.

În tradiția ayurvedică, apa rece poate atenua "focul" sau Agni, care alimentează toate sistemele din organism și este esențial pentru sănătate. Practicanții ayurvedici cred că apa caldă sau chiar fierbinte ajută la ușurarea digestiei. În medicina occidentală, există puține dovezi științifice care să sugereze că apa rece este rea pentru organism sau digestie.

Consumul de apă din abundență poate ajuta organismul să elimine toxinele, să ajute digestia și să prevină constipația. Un mic studiu din 2013 a investigat efectele apei potabile la diferite temperaturi pe șase persoane care au fost deshidratate, în urma unor exerciții ușoare, într-o cameră fierbinte și umedă. Cercetătorii au descoperit că schimbarea temperaturii apei a afectat răspunsul transpirației participanților și consumul lor de apă.

Citește continuarea pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
apa rece apa gheata