MENIU

Cât de periculoasă este folia de aluminiu folosită în bucătărie. Ce boli poate declanşa

Ar trebui să evităm să punem în folie din aluminiu alimente fierbinţi sau acide, cum sunt carnea şi brânza, dacă vrem să ne păstrăm oasele puternice şi creierul sănătos.

În cărţile de bucate moderne, găsim multe reţete care ne îndeamnă să folosim folia din aluminiu pentru a acoperi preparatele culinare înainte de a le băga la cuptor. O recomandare deloc sănătoasă, atenţionează medicii, pentru că, la temperaturi înalte, folia va elibera în alimente ioni de aluminiu.

„Aluminiul modifică metabolismul calciului, cauzând demineralizarea oaselor şi ducând la osteoporoză. De asemenea, el este confundat în organism cu fierul şi este transportat la receptorii de fier din creier, unde se depune şi duce în timp la apariţia maladiei Alzheimer", potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, scrie Adevarul.

Anemia şi boala Parkinson sunt alte boli care pot fi generate de ingerarea aluminiului. Nu ar trebui să folosim folia din aluminiu nici la ambalarea alimentelor fierbinţi ori a celor acide, cum sunt carnea, mezelurile, brânzeturile, roşiile, lămâile ş.a.