MENIU

Cât costă chiria în garsoniere și apartamente din cele mai mari orașe universitare din țară

Peste o lună încep cursurile universitare, astfel că mulți studenți caută garsoniere și apartamente de închiriat sau de vânzare în orașe precum București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara.

Luna aceasta au fost publicate pe olx.ro aproape 70.000 de anunțuri noi de vânzare sau închiriere de garsoniere sau apartamente situate în principalele centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov.

Prețul variază în funcție de orașul, dimensiunea și poziția imobilului.

Cel mai scump imobil de vânzare se află în București. Este vorba despre o vilă cu arhitectură interbelică și accente neoclasice, scoasă la vânzare pentru 12,5 milioane euro. Cea mai scumpă locuință oferită spre închirere se găsește tot în Capitală. 8000 euro pe lună trebuie să plătească doritorii pentru un penthouse situat în zona de nord a Bucureștiului, cu vedere spre Parcul Herăstrău.

În categoria ”Imobiliare” se găsesc peste 600.000 de anunțuri active pentru apartamente, case, terenuri, birouri și spații comerciale.

București

Ofertele mai potrivite cu viața de student pornesc însă de la 100-150 euro pe lună pentru închierirea unei garsoniere. Cei cu bugete mai mari, care au depășit perioada studenției și au un job bine plătit pot închiria cu 1200 euro o garsoniera în zona Dorobanți.

Studenții care vor să închirieze împreună cu colegi sau prieteni un spațiu mai mare, au la dispoziție apartamente cu două camere. Chiriile pornesc de la 250-300 euro pe lună și ajung la până la 4000-4500 de euro. Cel mai avantajos preț pentru închirierea unui apartament cu trei sau mai multe camere pornește de la 350 euro, cele mai scumpe fiind apartamentele din zonele rezidențiale de lux, unde chiria ajunge la 8000 euro pe lună.

Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 40-60 euro pe lună și ajung până la oferte de 1000 euro pentru cele aflate din zonele exclusiviste. Chiria unui apartament cu două camere pornește de la aproximativ 100 euro pe lună și atinge sau chiar depășește pragul de 1200 euro în imobilele aflate în imediata apropiere a campusului universitar. Cele mai mici chirii pentru apartamentele cu trei camere pornesc de la aproximativ 170 euro lunar, pentru apartamentele situate într-o zonă centrală cerându-se mai mult de 1500 euro.

Timișoara - Iași – Brașov

În Timișoara, Iași și Brașov, chiriile variază între 1000-1500 euro pentru apartamentele cu două sau trei camere aflate în centrul orașului, pentru apartamentele cu o cameră prețul pornind de la aproximativ 80 euro pe lună.

În total, în categoria Imobiliare se găsesc peste 600.000 de anunțuri active pentru apartamente, case, terenuri, birouri și spații comerciale. În luna august, secțiunea Imobiliare a fost vizitată de aproape 2 milioane de români ce au petrecut căutând printre cele mai avantajoase oferte peste 650 de mii de ore.