MENIU

Cât au cheltuit românii pe vacanţa de Paşte

20 milioane de euro. Atât estimează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc că vor cheltui românii în total în vacanţa de Paşte.

Deşi preţurile s-au mai ajustat în mare parte, destinaţiile turistice nu s-au schimbat semnificativ faţă de anul trecut. Staţiunile montane şi pensiunile sunt alese şi anul acesta de cei aproximativ o sută de mii de turişti care nu îşi petrec Paştele acasă. Dintre aceştia, 63.000 preferă să petreacă mini-vacanţa la pensiune. Iar pentru că este încă zăpadă, staţiunile montane au fost, şi ele, solicitate, în special, de cei care vor să schieze.

Chiar dacă hotelierii au pus la dispoziţie 25.000 de locuri, doar 15.000 de turişti au ajuns la munte în această perioadă. În staţiunile balneare sunt peste 10.000 de turişti, iar pe Litoral, chiar dacă au fost disponibile 2.000 de locuri, sunt rezervate doar 10 la sută dintre ele.

Pentru destinaţiile externe agenţiile de turism au pus la dispoziţia turiştilor aproximativ 8.000 de locuri însă vremea şi numărul mic de zile libere au făcut ca doar jumătate din ele să fie vândute. Nici Delta nu a fost uitată. 225 de locuri au fost rezervate de români pentru sărbători.

În ceea ce priveşte ţările care atrag cei mai mulţi români în această perioadă sunt Grecia, Bulgaria, Austria dar şi Israel. În jur de 4.000 de persoane preferă să petreacă Paştele într-una dintre aceste destinaţii.

În total, românii vor cheltui în jur de 20 milioane de euro pentru transport, masă şi alte cheltuieli.

Mai multe articole despre:
români bani vacanţă cheltuieli Paşte