MENIU

Castravetele de mare - tratamente naturiste

Această creatură ciudată ne poate salva viaţa. Ce poate să facă este uimitor!

Castravetele de mare este folosit în medicina tradițională chinezească de mii de ani, dar cu toate acestea este foarte puțin cunoscut în țările occidentale. 

Noile studii demonstrează că un anumit compus deținut de catravetele de mare poate ucide celulele canceroase și în același timp îmbunătățește sistemul imunitar.

Oamenii de știință, în urma elaborării mai multor studii, au ajuns la concluzia că castravetele de mare este un animal miraculos, care poate ajuta la tratarea mai multor tipuri de cancer. Evers Ethan, autorul studiului The Eden Prescription, susține că panaceul din adâncurile mărilor conține un compus, cunoscut sub numele de frondoside, care se face responsabil cu uciderea celulelor canceroase.

Studiul, publicat în revista de specialitate PLoS One, confirmă că celulele diverselor tipuri de cancer (cancer mamar, pancreatic, de ficat sau de piele) sunt distruse în procent de 95% atunci când în organism este introdus compusul extras din castravetele de mare.

Odată ajuns în organism, compusul în cauză induce celulelor canceroase starea de autodistrugere. De asemenea, capacitatea de multiplicare a celulelor bolnave este redusă la zero și astfel țesuturile se curăță. Mai mult de atât, sistemul imunitar se îmbunătățește considerabil și un proces ciudat se petrece în organism: celulele sănătoase deprind capacitatea de a ataca și a distruge potențialele celule canceroase.

Rezultatele sunt de-a dreptul șocante, iar studiul a fost realizat pe mai mulți șoareci de laborator care au prezentat diverse tipuri de cancer. Tratamentul cu frondoside a făcut ca doar în 10 zile, tumorile să fie reduse cu până la 40% din mărime, scrie efemeride.ro.

Tratamentul cancerului cu castravetele de mare pare să fie de perspectivă pentru că în aceste condiții nu există niciun efect advers.

Castraveţii de mare sunt echinoderme din clasa Holothuroidea. Ele sunt animale marine cu o piele tăbăcită şi un corp alungit cu un singur gonad. Se găsesc pe fundul mărilor şi oceanelor din toată lumea. Există un număr de specii care sunt căutate de oameni pentru consum. Că toate echinodermele castraveţii de mare au un schelet osos sub piele şi un inel calcaros. La unele specii inelul calcaros şi scheletul lipseşte.