MENIU

Castravetele: Beneficii si proprietati

<p>Zece utilizări uimitoare ale castraveţilor</p>

A venit sezonul in care pregatim muraturile, asa ca este de asteptat ca in camarile noastre sa se gaseasca saci plini cu gogosari, gogonele si castraveti .

Noi iti propunem, insa, ca din acestia din urma sa pastrezi cativa pentru a-i consuma ca atare sau chiar pentru a-i folosi in alte scopuri, in gospodarie. Trebuie sa stii ca, de fapt, castravetele este un fruct, insa, pe baza utilizarii sale in scopul prepararii anumitor feluri de mancare, el a fost introdus intr-o alta categorie, cea a legumelor.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, care sunt beneficiile si proprietatile castravetelui, unele utilizari ale sale fiind de-a dreptul uimitoare!

Beneficiile castravetelui pentru sanatate

Beneficiile castravetelui pentru sanatate sunt uimitoare, avand in vedere faptul ca aceasta leguma este bogata nu numai in apa, ci si in fibre, care contribuie la reglarea tranzitului intestinal. In plus, castravetele contine potasiu, un electrolit important pentru reglarea tensiunii arteriale, in vitaminele A si C, betacaroten, luteina, care este benefica pentru vedere, si vitamina K, care este foarte importanta pentru prevenirea osteoporozei, dar si in tratarea bolii Alzheimer.

 

Iata care sunt, pe larg, nutrimentele pe care le poti obtine consumand doar 100 de grame de castraveti!

Principiul Valorea nutrimentului Procentul din doza zilnica recomandata
Energie 15 Kcal < 1 %
Carbohidrati 3.63 gr 3 %
Proteine 0.65 gr 1 %
Grasime totala 0.11 gr 0.5 %
Colesterol 0 mg 0 %
Fibre 0.5 gr 1 %
Vitamine

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
beneficii calorii castraveţi