MENIU

Cascada Bigăr trage turiștii ca un magnet și după prăbușire

Cascada Bigăr continuă să atragă turiștii ca un magnet. Foto: Facebook

Cascada Bigăr a rămas în continuare cea mai importantă atracție turistică din zona Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița. Deși o bucată s-a prăbușit din cauze naturale în urmă cu doi ani, sute de turiști continuă să o viziteze indiferent de anotimp. 

Cascada Bigăr, o minune naturală din inima Munților Aninei, a fost întotdeauna o atracție deosebită pentru turiști. rumusețea sa unică și aspectul său pitoresc i-au captivat mereu pe cei care au avut privilegiul de a o vizita. Dar povestea acestei cascade nu se rezumă doar la admirarea ei în forma sa inițială, ci și la modul în care a continuat să atragă turiști chiar și după un incident tragic.

Cascada Bigăr a devenit rapid o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume. Dar, odată cu prăbușirea unei părți dinstânca ce susținea cascada, aspectul acestei minuni naturale a fost schimbat Mulți s-au temut că această prăbușire ar putea distruge frumusețea cascadei pentru totdeauna.

Dar, spre uimirea tuturor, evenimentul tragic nu a scăzut cu nimic atracția pe care o avea Cascada Bigăr. Turiștii au continuat  să vină, chiar dacă aceasta nu mai arăta exact ca înainte.

Sute de turiști au vizitat zilele acestea cascada Bigăr. Aceștia spun că deși o parte este prăbușită, aceasta și-a păstrat în continuare frumusețea. Oamenii au venit în număr mare pentru a admira zona și pentru a respira aer curat.

Și reprezentanții Parcului Natural spun că zona a rămas la fel de populată și că prăbușirea cascadei nu a oprit turiștii să își petreacă aici vacanțele. Cascada Bigăr a fost desemnată în anul 2013, de către site-ul The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume. 

Încă un monument natural din România s-a prăbușit. Avertizare pentru turiștii din Masivul Ceahlău

Mai multe articole despre:
cascada cascada bigar turisti turism