MENIU

CĂRŢILE PE FAŢĂ. Citeşti în cafenea? Ai putea avea reducere

Dacă citeşti în cafenele ai putea avea reducere

De ziua internațională a cărții se vor acredita localurile "a la carte", o iniţiativă care se desfăşoară în cadrul campaniei "Cărţile pe faţă".    

În 23 aprilie se sărbătorește pentru a zecea oară Ziua internațională a cărții. S-a ales tocmai această zi pentru a sărbători cartea pentru că 23 aprilie marchează momente importante în literatura universală. În 23 aprilie au încetat din viaţă scriitorii Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vega și Josep Pla, dar la aceeaşi dată s-a născut William Shakespeare, Maurice Druon, Manuel Mejía Vallejo și Halldór Laxness.

Cu această ocazie, iniţiatorii campaniei Cărţile pe faţă vor acredita mai multe localuri. Spaţiile vor primi titulatura de "Local a la carte". Ce înseamnă de fapt acest lucru? Local a la carte, explică iniţiatorii campaniei Cărţile pe faţă, este o recunoaștere a acelor cafenele, ceainării și restaurante prietenoase cu oamenii care citesc.

"Așa cum hotelurile au cinci stele, localurile a la carte vor primi cinci volume, câte unul dacă îndeplinesc următoarele criterii: Vol I : Readerfriendly dacă volumul muzicii în locație este potrivit pentru lectură; Vol II: Bibliotecă dacă sunt un număr de cărți mai mare sau egal cu jumătate din numărul scaunelor; Vol III: Wifi
wifiul să aibă în nume și fraza Mai bine citește o carte și ca parolă amsacitesc; Vol IV: Semn de carte
dacă se dau semne de carte Cărțile pe față o dată cu nota; Vol V: Reducere X%; reducere X% pentru persoanele care au poză de profil un bookselfie. Îmi place să citesc în locuri frumoase. De multe ori am căutat unde e agreabil să citesc și nu întotdeauna am avut experiențe plăcute în toate localurile. Vorbind cu Florin Roșoga și ulterior cu echipa Loopaa am stabilit forma actuală a acestor acreditări pentru a promova cititul", a spus Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei Cărțile pe față.